Trens directes a diari fins a Xàtiva o València, un objectiu prioritari per a Alcoi

Prompte començaran a ser una realitat les obres per a dur a terme una remodelació integral de la línia de tren Alcoi-Xàtiva-València, un projecte que es contempla en diverses fases amb una inversió total que supera els 100 milions d’euros. Un dels objectius prioritaris que es marca la ciutat per a quan estiga finalitzada la intervenció, és aconseguir que s’incremente la freqüència del pas de trens i fins i tot que hi haja serveis directes entre la capital de l’Alcoià i la de la Costera o la mateixa ciutat de València.

Per a això, el govern local volen negociar amb RENFE i ADIF l’opció que hi haja alguns trens durant el dia que facen menys parades. Tot això pare reduir un temps de viatge que actualment dura una hora i quart fins a Xàtiva, arribant fins i tot a superar les dues hores fins a la mateixa ciutat del Túria en alguns moments “per exemple entre Alcoi i Cocentaina el tren ha d’anar molt lent perquè hi ha molt poca distància entre les dues estacions pel que estudiar una reducció d’eixes parades en tot el trajecte, en algunes freqüències, faria que el tren anara més competitiu i que el viatge durara uns 45 minuts des de la nostra ciutat fins a Xàtiva“, explicava aquesta setmana l’alcalde; Toni Francés.

 

A l’espera de l’inici de la tan anhelada reforma de la línia

Cal recordar que a la fi del passat mes d’abril, el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible,  adjudicava per 84,14 milions d’euros (IVA inclòs), els treballs per a la renovació integral de via en dos trams de la línia Alcoi-Xàtiva.

Les obres contemplen la renovació completa de la línia, substituint tots els elements de la superestructura: carril, travesses, balast i aparells de via. Així mateix, s’adaptaran diferents estructures a la futura electrificació de la línia, la qual cosa representa la demolició dels passos superiors que no compleixen amb els gàlibs requerits i la seua substitució per altres nous i l’increment de la secció dels túnels. En els ponts metàl·lics s’abordarà la instal·lació de encarriladoras elàstiques i contracarriles; la substitució de subjeccions rígides per subjeccions lliscants; la substitució de travesses de fusta especials d’altura variable, per a adequar-les a les noves rasants i geometria calculada; i la substitució de travesses de fusta per altres de formigó monobloc, per a protegir les entrades i eixides als ponts metàl·lics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *