Tempestes i baixada de temperatures. Així s’acomiada la primera quinzena de juny a Alcoi

Alcoi i les comarques de l’Alcoià i el Comtat acomiadaran la primera quinzena del mes de juny amb un canvi dràstic del temps en comparació a la situació climatològica que hem tingut en dies passats. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha establit per a la vesprada d’aquest dimarts l’avís groc per precipitació acumulada de 20 litres per metre quadrat en una hora i tempestes a la província Alacant i fins i tot també a l’interior de València.

Darrere d’això hi ha un motiu clar segons ha destacat en declaracions als nostres companys de COPE ALACANT el climatòleg Jorge Olcina “una nova massa d’aire fred provocarà tempestes i precipitacions a la província entre el dimarts i el dijous, encara que no seran de gran quantia”, ha recordat el també director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant. D’altra banda, AEMET ha actualitzat els seus avisos ja per a la vesprada d’aquest dilluns i ha establit l’avís groc per precipitació acumulada de 30 litres per metre quadrat en una hora a l’interior d’Alacant i a l’interior sud de Castelló. També hi ha avís groc per tempestes amb probable graníssol a l’interior d’Alacant, a l’interior sud de Castelló i a l’interior de València. El dijous encara quedarien escletxes d’aquesta situació de tempestes i de cara finals de setmana la situació estarà marcada per l’alternança de núvols i clars amb temperatures màximes que a penes superaran els 30 graus quedant les mínimes en els 13 durant la pròxima matinada.

De moment, juny ja porta més litres de pluja recollits que el mes de maig que acaba de finalitzar. I és que la tempesta d’última hora de la vesprada del passat dissabte va deixar a Alcoi més de sis litres per metre quadrat segons les dades recollides en el pluviòmetre del Círculo Industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *