Segueixen les alertes per tempestes. Aquests són els punts de la comarca on més ha plogut en les últimes hores

Les pluges van ser protagonistes ahir en bona part de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, unes precipitacions intenses que van deixar imatges que feia mesos que no véiem. Els forts ruixats van estar acompanyats de graníssol en ciutats com Alcoi mentre que en altres punts d’aquestes comarques com Cocentaina o Muro va ploure molt però sense arribar a causar danys significatius.

Aquesta tempesta va deixar acumulats de precipitacions de fins a 51,2 litres per metre quadrat a Beniarrés, municipi del Comtat, on la pluja va ser especialment protagonista a última hora del dilluns. Els 38,7 litres de Benilloba, els 34,2 de Benifallim, 31,2 a Agres o els 30 de Fageca són els nivells més destacats en aquesta zona de l’interior de la província en les últimes 24 hores, segons reflecteixen les dades de AVAMET. A Alcoi l’aiguat va deixar 24,2 litres per metre quadrat, amb dades del pluviòmetre del Círculo Industrial, i la mateixa tronada va deixar arrossegaments de terra, carrers del Centre convertides en autèntics rius o la superfície del Pont de María Cristina totalment inundada. Com a dada cal esmentar que al juny portem acumulats a la nostra ciutat uns 30,4 litres, segons el mateix Pluviòmetre del Círculo, i aquesta és la quantitat de pluja més alta recollida des de principis d’any; fet que deixa patent la sequera que hem travessat.

Pronòstic per als pròxims dies

Per a aquest dimarts, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, s’esperen ruixats i tempestes ocasionals, que probablement seran localment fortes a l’interior i en el terç sud la segona meitat del dia i no es descarta en el litoral central a primeres hores. Les temperatures aniran aquest dimarts en descens, el vent bufarà moderat de nord i nord-est en el litoral i fluix amb predomini de la component aquest en la resta.

El dimecres també s’esperen ruixats i tempestes, que seran localment fortes i probablement venen acompanyades de graníssol en alguns punts la segona meitat del dia, especialment a l’interior. Les temperatures mínimes aniran demà en lleuger descens i les màximes en descens en la meitat sud d’Alacant i en ascens en la resta, amb vent fluix variable, predominant la component aquest en les hores centrals i amb intervals d’intensitat moderada en el litoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *