Preus més baixos i salaris més alts, reivindicacions dels treballadors per al Primer de Maig

“Baixar preus, pujar salaris i repartir beneficis”. Eixes són les principals reivindicacions que fan els treballadors de cara al pròxim 1 de maig, Dia del Treballador. Així ho ha assegurat Raúl Alcocel, secretari general de Comissions Obreres (CCOO) Comarques Centrals, en declaracions a Cope Alcoi.

I és que el pròxim dilluns els sindicats juguen un paper important. “A més de ser un dia festiu, és -sobretot- un dia reivindicatiu. Intentem traslladar i fer balanç de l’any que ha transcorregut”, ha explicat Ismael Senent, secretari general d’UGT La Muntanya, en declaracions a Cope Alcoi. I ha destacat, a més, que ha sigut un any positiu. “Volem deixar constància que ha sigut un any on s’han aconseguit molts avanços. Gràcies al diàleg social que hem utilitzat com a eina fonamental per a establir els mecanismes i l’entorn laboral on els salaris siguen dignes i els treballs siguen estables”.

Actes organitzats

Des d’UGT informen que hi haurà sis manifestacions a la Comunitat Valenciana. A la província d’Alacant se celebraran a Alacant, Elx, Alcoi i Elda. “A Alcoi hi haurà un esmorzar en la seu dels sindicats, en UGT i CCOO, amb la posterior manifestació a les onze del matí, que anirà fins a la Plaça d’Espanya”.

Una lluita constant

A pesar que en l’últim any hi ha hagut avanços, des de CCOO insisteixen que el treball ha de ser constant. “Els drets no són una cosa que s’herete. O es barallen cada dia o es deterioren i aquesta és una situació que veiem dia a dia”.

I és que la classe treballadora travessa un moment complicat. “Hem passat diverses crisis que hem pagat els treballadors. Encara estem en una situació on veiem que els treballadors continuen tenint dificultats per a arribar a fi de mes”, lamentava el responsable de CCOO.

A més, la situació no és igual en tots els sectors. “En els sectors on tenim més capacitat d’organitzar-nos, els sindicats tenim més presència i podem accedir a la negociació dels convenis col·lectius d’una manera normalitzada, els drets es mantenen i van a més. En els sectors més precaris, on tenim més dificultats d’organitzar-nos, els drets costen molt més de mantindre”, ha assegurat Alcocel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *