Planes va viure les seues Festes patronals amb destacada participació

Planes va celebrar el passat cap de setmana les seues Festes patronals, unes celebracions que sempre tanquen el calendari festiu de l’estiu a les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Les altes temperatures que ens acompanyen en aquest inici de la tardor van ser protagonistes durant totes les jornades festives i tant veïns com visitants van gaudir dels diferents actes preparats.

Les esmentades Festes van començar amb el Pregó, cita que va ser a càrrec del nou President de la Diputació Provincial d’Alacant. Toni Pérez, en valencià, va elogiar la bellesa natural i la identitat de la comunitat del municipi igual que va destacar la importància de les generacions futures en la continuació de la tradició i la identitat de Planes. D’igual forma Pérez va descriure a la localitat com un llocretallat sobre el llenç d’una vall espectacular amb paisatges captivadors” en un discurs des del balcó consistorial en el qual va estar acompanyat de l’alcalde; Javier Sendra. La seua intervenció va concloure amb un emotiu sentiment de pertinença a la comunitat de Planes, afirmant que se sentia com a casa i part de “aquest poble i tots vosaltres“. Finalment va expressar el seu desig de que els veïns participaren en les festivitatsamb alegria, convivència i un renovat entusiasme per a fer d’enguany un dels millors en la història de les festes“, va dir.

En les jornades posteriors els veïns de Planes van retre homenatge a la Verge del Rosari així com a Sant Roc i al Santíssim Crist amb actes religiosos en el seu honor entre els quals van destacar les solemnes eucaristies, l’ofrena floral o la processó. També els moros i cristians van tindre una rellevància destacada amb les ‘Entraetes’ seguida de la gran Entrada de la vesprada del dissabte que va reunir molt de públic dels municipis d’aquestes comarques. Focs artificials, revetles nocturnes o activitats per als més xicotets van completar el programa d’actes preparat per l’Ajuntament de Planes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *