‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 7 de juny 2024 (14:20h)

Una de les principals notícies d’aquest divendres 7 de juny ha sigut l’aprovació dels Pressupostos Municipals d’Alcoi per al 2024. Els comptes han sigut presentats en el Ple Ordinari de juny celebrat aquest matí.

El Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Alcoi corresponent a aquest mes de juny, celebrat hui divendres, ha aprovat els Pressupostos Municipals per a aquest any 2024. Uns comptes que han tirat avant gràcies a l’abstenció de Guanyar Alcoi i que tan sols han tingut el vot favorable del govern local (PSPV i Compromís) ja que Partit Popular i VOX han votat en contra.

Quant a les xifres, cal destacar que el Pressupost corresponent a despesa corrent s’eleva a 64’2 milions d’euros i això suposa un increment de quasi el 4% en relació al de l’any anterior. A aquesta quantitat cal sumar-li els més de trenta milions d’euros pendents d’executar, dels quals 20 ja tenen autoritzada la despesa segons van informar setmanes arrere des de l’executiu, amb la qual cosa la xifra total dels esmentats comptes frega els 100 milions.

Des de Guanyar han recordat que, malgrat les discrepàncies polítiques en alguns aspectes, hi ha hagut molt bona sintonia amb PSPV i Compromís per a traçar un decàleg que contempla qüestions com una partida de 400.000 euros per a aplicar la carrera horitzontal dels funcionaris, seguretat social inclosa, amb la finalitat de  complir l’acord econòmic al qual s’ha arribat amb els sindicats. També han posat en valor el compromís adquirit perquè abans que acabe la legislatura la neteja viària siga gestionada per la nova empresa pública de l’Ajuntament, ampliar la plantilla de la Brigada Municipal d’Obres o buscar el local que permeta reubicar el consultori mèdic de la Zona Alta de la ciutat. Sergi Rodríguez, portaveu de la plataforma, ha sigut clar en les seues intencions “estem aprovant hui el Pressupost d’enguany però ara cal aconseguir el compromís de tots els partits ací representats perquè l’esborrany dels de 2025 comence a treballar-se a l’octubre per a així poder aprovar els comptes dins del termini i en la forma corresponent“, va dir.

El govern local explica les causes del retard a aprovar els comptes

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, va agrair el gest de Guanyar Alcoi per a facilitar l’aprovació del Pressupost i va destacar la implicació del partit a l’hora de fer propostes. En la seua intervenció va ser crítica amb PP i VOX “perquè no s’han dignat a fer cap aportació” i va recordar que haver retardat l’aprovació del Pressupost a juny es deu a la culminació del procés per a posar en marxa l’empresa pública de gestió de serveis “encara així, no he superat el rècord del PP que en els seus anys de govern ho va aprovar més tard malgrat tindre majoria suficient per a fer-ho“, va afegir. Àlex Cerradelo, vicealcalde d’Alcoi, també va justificar la tardança amb la qual el Pressupost ha sigut portat a Ple “era necessari posar en marxa l’empresa pública, eina que permetrà agilitzar la municipalització de serveis que ara estan en mans d’empreses externes i aconseguir fins i tot un 20% en estalvi“, va postil·lar.

L’oposició molt crítica amb la gestió econòmica de l’executiu

Des del Partit Popular han sigut molt crítics amb el govern local i han destacat que aprovar els Pressupostos Municipals a 7 de juny “és una autèntica burla als alcoians i a les alcoianes“. Han tornat a insistir que els comptes no són per a res ambiciosos i recorden que la situació econòmica del Consistori continua sent complicada “amb aquest projecte de comptes veiem que la vida segueix igual, com diu la cançó“, va asseverar el portaveu; Carlos Pastor. Aquest últim també va ironitzar amb el retard a presentar l’esmentat Pressupost “sempre tenen excuses. El senyor Rodríguez demana un compromís perquè l’any que ve els comptes estiguen abans però ja sabem com li les gasta el govern en aquestes coses. Al pas que anem en els pròxims anys de legislatura els aprovarem prop del Mig Any“, va sentenciar. Finalment VOX va lamentar que el govern local sacrifique el projecte del polígon sud per a poder aprovar els comptes amb el suport de Guanyar “desgovern, ruïna i precarietat. Aquestes paraules defineixen el present d’Alcoi i el futur més immediat. Han comprat la seua abstenció a canvi de frenar el progrés d’aquesta ciutat“, va indicar l’edil Maite Peidro.

L’alcalde ha tancat el debat destacant el treball fet per a aconseguir “un acord històric” que permetrà aplicar la carrera horitzontal per als funcionaris municipals. Sobre això li ha enlletgit al PP que posaren aquesta mesura com a única condició per a aprovar el Pressupost “i malgrat haver-se contemplat han votat en contra, la qual cosa deixa clar que han tornat a enganyar la ciudadania”, va concloure Toni Francés. Una vegada aprovat el Pressupost, s’iniciarà la corresponent tramitació perquè entre en vigor al més prompte possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *