‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 5 de juny 2024 (14:20h)

Hui us hem destacat la petició perquè la Creu de Sant Jordi continue engalanant els balcons en les Festes d’Alcoi. També hem fet referència a les iniciatives que posa en marxa Milar Electrodomésticos en la seua aposta per la sostenibilitat.

Assessors artístics, històrics i cronistes de l’Associació de Sant Jordi han expressat la seua preocupació pel creixent ús de dissenys i grafismes diversos als balcons durant les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, una pràctica que segons asseguren va en contra de la tradicional ornamentació en la qual la Creu de Sant Jordi té tot el protagonisme. Els onze signants del manifest presentat recentment ressalten que aquesta situació suposa una alteració significativa que desvirtua la norma establida des de l’any 1901, la qual va adoptar l’ornamentació de la Creu de Sant Jordi com un element identificatiu de la trilogia en honor al nostre patró.

En el document, els mateixos experts expressen la seua inquietud per la proliferació de nous dissenys als balcons, que van des d’heràldiques de les filaes fins a grafismes d’empreses o de negocis. Insisteixen que aquest fet va en contra de l’estètica tradicional de les celebracions en honor a Sant Jordi i aposten perquè es busque una solució a aquesta situació. Per això, han sol·licitat a la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi, i  també a l’Ajuntament d’Alcoi, que regulen l’ús dels rodabalcons en les façanes de les cases, amb la finalitat d’evitar l’exhibició de grafismes diferents al tradicional element identificatiu.

Cal recordar que durant la passada Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, celebrada dijous passat 30 de maig, els signants van presentar aquest manifest “amb l’objectiu de recuperar la imatge tradicional del cubrebalcón amb la Creu de Sant Jordi sense additius“, tal com van expressar. Finalment van afirmar que l’esmentada Creu de Sant Jordi “és un símbol que caracteritza les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi i així està recollit en la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) d’aquestes“, van concloure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *