‘Mediodía Cope’ Alcoi dijous 30 de maig 2024 (14:20h)

Hui hem recordat que aquesta vesprada se celebra l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi en la qual, entre altres coses, seré elegit el nou president de la màxima entitat festera. També hem comentat el balanç que Càritas Alcoi fa de les atencions realitzades durant l’any passat.

Hui dijous és la festivitat del Corpus Christi, solemnitat que com es habitual es commemorarà el diumenge, i en aquesta jornada Càritas Alcoi ha fet balanç de l’activitat exercida a la ciutat durant l’any passat. Ha sigut també amb motiu del Dia de la Caritat, jornada que es recorda sempre en el Corpus i que enguany porta per lema “Allí on ens necessites obrim camí a l’esperança”.

En total, durant 2023, van ser beneficiàries de Càritas Alcoi un total de 1438 persones segons informen des de l’organització pertanyent a l’església catòlica. Els perfils dels usuaris no han canviat, encara que el seu número ha crescut un 48% respecte a l’any anterior. Les dones soles amb persones menors al seu càrrec, parelles joves amb fills o filles i persones migrants són els qui amb major freqüència sol·liciten l’ajuda de Càritas en la capital de l’Alcoià. D’altra banda, s’ha prestat especial atenció als 543 xiquets, xiquetes i adolescents per a evitar que les situacions de pobresa i exclusió es perpetuen.

En 2023, Càritas Alcoi va comptar amb la col·laboració desinteressada de 54 persones voluntàries i els seus fons propis suposen el 75% dels ingressos que rep, ascendint a 127.910 euros. A més, va invertir 114.355 € en l’atenció social, un 50% per a cobrir necessitats bàsiques com a alimentació, subministraments, ajudes per a lloguer, entre altres.

Els responsables de Càritas han destacat la necessitat que l’Administració puga continuar garantint polítiques públiques que dignifiquen a totes les persones, especialment aquelles en situacions vulnerables. També han ressaltat la importància de planificar i coordinar polítiques d’ocupació “focalitzades en col·lectius amb un accés més complicat al mercat laboral, així com ampliar el nombre d’habitatges de lloguer de qualitat a preus assequibles i garantir el dret al mínim vital per a totes les persones“, ha destacat en COPE ALCOI María José Jover; coordinadora de Càritas en la Vicària VI de la Diòcesi de València a la qual pertany Alcoi.

Recordar que la col·lecta d’aquest diumenge en les diferents eucaristies anirà destinada a Càritas. En les parròquies del Centre, la missa solemne del Corpus Christi serà a les 18:30h a l’església de Santa María.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *