Medicina i Enginyeria Artificial, les noves dues apostes de la Universitat d’Alacant

L’oferta formativa de la Universitat d’Alacant (UA) augmenta i s’adapta a les noves necessitats de la ciutadania. Exemple d’això és la incorporació del Grau d’Enginyeria de la Intel·ligència Artificial (IA), que s’impartirà aquest pròxim curs 2023-2024.

“És un camp molt nou i de molta actualitat. Ara es parla molt dels algorismes, la conducció autònoma, el chatGPT… Són termes que cada vegada més es van incorporant a les nostres vides”, explica Francisco Torres, vicerector de la UA, en declaracions a Cope Alcoi.

Però aquesta no és l’única incorporació interessant per al pròxim curs. La UA recupera el Grau en Medicina. “Ja es va impartir entre 1979 i 1996 i, de nou, han atorgat l’autorització perquè es puga cursar a partir de setembre”, afig Torres.

Els graus més demandats

En concret, en aquests moments, la Universitat d’Alacant ofereix 47 graus. “Crec que s’abasten totes les branques del coneixement i tots els interessos possibles de l’alumnat”, especifica el vicerector de la institució educativa.

El Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) és el que més alumnes cursen. “És el grau més poblat. Admet cada any com a primera matrícula en primer curs a 650 persones. D’elles, 400 cursen solament ADE i 250, les tres dobles titulacions en les quals ofereix aquest grau (ADE + Turisme, Dret o Enginyeria Informàtica).

I si tenim en compte la nota de tall (que reflecteix el grau de demanda que hi ha en la titulació), la més alta l’any passat es va donar en el Doble Grau en Dret i Relacions Internacionals, amb un 13.5 sobre 14.

Seu de la UA a Alcoi

A Alcoi imparteix classe un dels set grups amb els quals la UA compta en el Grau en Educació Infantil. No obstant això, no tots els alumnes el cursen en la mateixa ubicació. Almenys, fins a aquest moment. Els estudiants de primer i segon curs estudiaven en les instal·lacions de la Cambra de Comerç d’Alcoi. Els de tercer i quart, per part seua, ho feien en l’edifici de Papereres Reunides.

“Això generava una certa incomoditat en l’alumnat. Es pal·liarà perquè l’Ajuntament ha posat a la disposició de la UA l’edifici del Centre Jove Cervantes. Tindrà l’avantatge que tot l’alumnat compartirà el mateix espai i això generarà major identificació amb la Universitat d’Alacant“, assegura Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *