Mal Passet va captivar al públic en el vint-i-cinc aniversari de la seua fundació

La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina es troba immersa en la celebració del vint-i-cinc aniversari de la seua fundació i per aquest motiu va preparar un gran concert commemoratiu que va tindre lloc el dissabte 15 de juny a la nit. L’escenari triat va ser en aquesta ocasió diferent a l’habitual ja que l’agrupació va apostar per interpretar les peces en la plaça del Pla aconseguint una atmosfera única en tindre com a teló de fons els murs de l’històric Palau Comtal.

El periodista alcoià Ferran Cano va exercir de perfecte mestre de cerimònies d’una vetlada en la qual la Colla va fer un recorregut per composicions que han sigut significatives per a la mateixa durant aquest quart de segle figurant així en el repertori ‘dansaes’, boleros, pasdobles, música festera, melodies dedicades a la Mare de Déu del Miracle o a la Fira de Tots Sants. També es van estrenar dues peces musicals creades per a l’ocasió i que reben per títol ‘Arrels d’un poble’ i ‘Passet a Passet’, unes composicions que han fet possibles els contestans Josep Vicent Egea i Francisco Valor; respectivament. Per a aquesta convocatòria, la Colla va comptar també amb la presència de diverses entitats de la Vila Comtal que van voler sumar-se amb la seua aportació a aquest aniversari tan significatiu. En aquest sentit cal destacar que van col·laborar en el concert la Muixeranga Penyeta Blanca, Teló Teatre, Cor Just Sansalvador, Ateneu Musical, Unió Musical Contestana, Ballet Alicia Montava, Ballet Mónica Taléns, Grup de Danses Cocentaina, Grup de Danses El Convent, Cabuts de Cocentaina i l’Escola del Mal Passet.

El públic va elogiar amb els seus aplaudiments cadascuna de les interpretacions i va felicitar així una Colla que és present de forma molt activa en la vida cultural contestana durant tot l’any amb nombrosos actes de carrer. Tot això sense deixar de costat propostes culturals i el vessant formatiu per a nodrir de nous músics a la pedrera “estem molt contents pel gran afecte que se’ns brinda a Cocentaina i en totes les poblacions a les quals acudim. Arribar fins ací ha sigut un camí de constant esforç i hui hem volgut oferir un recorregut musical que explicara la història de nostra Colla des dels inicis i fins a l’actualitat”, afirmava Alfonso Sánchez; president del Mal Passet.

Després d’aquest concert, la Colla Mal Passet afronta un intens estiu replet d’activitat amb motiu de les Festes de Moros i Cristians de la capital del Comtat. De fet, el divendres 2 d’agost celebraran el seu tradicional Concert de Música Festera al pati d’armes del Palau Comtal.

Imatge: Marc Pascual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *