L’Orxa finalment avança les seues festes per les Eleccions Generals

L’Ajuntament de L’Orxa s’ha vist obligat a haver d’avançar les dates de les festes patronals després que un dels dies grans de les mateixes anara a coincidir amb les Eleccions Generals convocades per al 23 de juliol. Des del Consistori han adoptat in extremis la decisió durant aquesta setmana després d’anunciar dilluns passat el President del Govern, Pedro Sánchez, que els comicis se celebrarien en aquesta data i abans del mes de novembre que era per a quan estaven previstos.

L’alcalde d’aquest municipi del Comtat explicava sobre aquest tema que era pràcticament inviable que els festejos coincidiren en un cap de setmana d’Eleccions, encara que reconeixia que el canvi no era tasca fàcil. Per a això es va haver de consultar a totes les parts implicades en les celebracions amb la finalitat d’adoptar la millor solució malgrat que alguns veïns s’han mostrat contraris al canvi a través de les xarxes socials “encara que això ens ha generat un autèntic maldecap ja que a menys de dos mesos vista teníem tancats per a una data concreta els contractes amb les orquestres que amenitzen les revetles mentre que les Filaes ja havien acordat les bandes de música o el lloguer de vestits”, comentava Pau Pinar. També el primer edil apuntava una segona alternativa en el cas que no fora possible el canvi “ens havíem plantejat demanar a la Junta Electoral una moratòria per a aquelles persones que estan implicades en la festa, i que resultaren triades per a taula, encara que en general era una situació complicada per a tot el poble perquè les votacions anaven a celebrar-se en una jornada repleta d’actes en la qual la cinquena festera d’enguany té tot el protagonisme”, afirmava Pinar.

Finalment, les Festes en honor a Santa María Magdalena, la Divina Aurora, el Sagrat Cor de Jesús i el Santíssim Crist de l’Agonia; han quedat fixades una setmana abans del que es preveu, del 13 al 17 de juliol, mentre que en el cap de setmana d’Eleccions seran les clàssiques 24 hores esportives que habitualment es duen a terme abans de les celebracions. Ara queda per resoldre si és acceptada la sol·licitud per a avançar també les Festes Locals que el ple de l’Ajuntament de L’Orxa va aprovar en el seu moment per al 21 i 24 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *