L’Esport en 3D torna amb aniversari: es compleixen 50 anys de les 24 hores d’Alcoi

Alcoi viu un intens cap de setmana marcat per l’esport. I és que entre el divendres 7 i el diumenge 9 de juny es porta a terme el ja consolidat Esport en 3D, una cita que compleix en aquesta ocasió onze edicions i que serveix per a culminar una intensa temporada en matèria esportiva.

Als dies grans s’arriba després d’una setmana repleta de propostes en les quals han destacat les conferències de Juanma Cortell (Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Coordinador del Campus de la Universitat d’Alacant a Alcoi) o d’Antonio Mateu Lahoz (ex àrbitre internacional). També han tingut lloc l’Olimpíada Escolar, el lliurament dels trofeus dels Jocs Esportius Municipal Unió Alcoiana Segurs, el reconeixement als esportistes d’elit o el lliurament dels premis de l’esport del periòdic El Nostre Ciutat.

La jornada inaugural ha començat a primera hora del matí amb un recorregut de la torxa olímpica pels centres educatius de la ciutat finalitzant el trajecte al migdia amb l’arribada d’aquest emblema a l’Ajuntament. Allí ha sigut rebuda per la Corporació Municipal, en un recés del Ple Ordinari de juny, i ha reposat unes hores fins a l’ascens al Poliesportiu Francisco Laporta que ha començat passades les set de la vesprada.

Un total de vint entitats esportives, amb més de cinquanta anys, han portat la citada torxa fins al mateix Poli i una vegada en el recinte s’ha efectuat l’encesa del peveter per part de Rafa Francés, guanyador de les primeres 24 hores de tenis. Seguidament s’ha hissat la bandera olímpica i aquesta tasca l’han duta a terme representants dels tres equips de bàsquet femení que van participar en les primeres 24 hores. En aquest sentit cal destacar que Nieves Jordá (que va fer la primera canasta) i Encarni Rodríguez (que va protagonitzar l’última) han sigut encarregades d’acostar l’esmentada bandera fins a la base del pal abans de ser alçada acompanyada de nombrosos aplaudiments igual que de música tradicional.

Els protagonistes de l’acte parlen en COPE ALCOI

COPE ALCOI ha parlat amb els protagonistes de l’acte inaugural i també amb l’alcalde d’Alcoi (Toni Francés) o el regidor d’Esports (Alberto Belda). Això és el que ens han destacat:

 

 

 

 

Una edició especial

L’Esport en 3D d’enguany ret homenatge a les antigues 24 hores, les quals compleixen cinquanta anys després d’haver arrancat en 1974 i es van convertir ràpidament en un referent  local i comarcal fins a evolucionar al que és hui dia la gran festa de l’esport local. En 2024 hi ha en joc més de trenta modalitats de competició estant prevista la participació d’uns 4.500 esportistes durant tot el cap de setmana en una convocatòria en la qual no falten tampoc les clàssiques exhibicions, el Sport Festival o la 10K per la Via Verda. L’estudiant de la EASDAlcoi, Paula Pomares, ha sigut l’autora del cartell anunciador d’enguany.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *