Les pluges reguen els camps de la comarca “no és suficient i fa falta més aigua”

Les tempestes dels últims dies estan deixant importants registres de pluges a Alcoi i a les nostres comarques després de mesos de contínua sequera. De fet, no plovia amb intensitat des de la passada primavera, excepte casos puntuals a la fi d’agost o al setembre de 2023; i eixa situació ja està passant factura als camps de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Aquestes precipitacions intenses, que fins al moment no han deixat majors danys més enllà del graníssol que va caure a última hora de la vesprada del dilluns a Alcoi, han alleujat les zones de cultiu abans de l’estiuperò per a res és suficient. fa falta molta més aigua“, reconeixen els agricultors.

I és que la contínua sequera, amb un hivern càlid i una primavera sense quasi precipitacions, ha tingut importants conseqüències en la vegetació sent això també visible en algunes collites. La falta d’aigua ha afectat fruiteres i també pot deixar rastre en la pròxima campanya de l’olivaels arbres s’han vist obligats a fer un esforç extra i això es notarà en la campanya d’enguany però també en la de l’any que ve perquè la flor no eixirà igual a causa de la sequera“, destaca Rafael Montava; president de la Cooperativa Agrícola de Cocentaina. I és que el dèficit hídric ja es nota en nombroses espèciesveiem algunes espècies que no han tret la fulla al complet i que estan pelats per la part de dalt, per eixa falta d’aigua, i algunes espècies en les muntanyes estan quasi seques. Això últim fa que tinguem un autèntic polvorí de cara a l’estiu i que s’incremente també el risc d’incendis forestals“, detalla Tono Belda; professor del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA.

Segueix l’alerta per fortes tempestes

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) estableix aquest dimecres l’avís groc a l’interior de les tres províncies de la Comunitat Valenciana per forts ruixats que podrien acumular 20 l/m² en una hora i anar acompanyades de tempesta. Aquesta alerta ha començat a les 12.00 hores i està previst que concloga a les 23.59 hores, segons AEMET, que indica que aquest dimecres serà l’últim dia de ruixats i tempestes ja que a partir del dijous el temps s’anirà estabilitzant.

Imatge: Rafa Albors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *