Les ‘Entraetes’ arriben a la seua fi per a donar pas a les Festes d’Alcoi

Alcoi avança cap a les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi després que el dilluns la processó del trasllat de Sant Jordi ‘El Xicotet’ acaparara tot el protagonisme. En els dies que queden per a la celebració de la trilogia festera destaquen actes previs com el Tridu, que finalitza hui, encara que també tenen tot el protagonisme les desfilades nocturnes que omplin de música i ambient festiu els carrers del Centre de la nostra ciutat.

Hui conclou el calendari de ‘Entraetes’

El calendari de ‘Entraetes’ arriba aquest dijous en la vespra de l’inici de les Festes de Moros i cristians. En aquest 20 d’abril, un dels dies de les ‘Entraetes’ més esperats a la ciutat, prendran el carrer Sant Nicolau l’Esquadra Especial dels Alcodianos, l’Esquadra Especial dels Guzmanes, l’Esquadra Especial dels Mudèjars, l’Esquadra Especial dels Judios i l’Assemblea del Casal de Sant Jordi. Pel que fa a l’Avinguda del País Valencià, també hi haurà ‘Entraetes’ en aquest dia. Hui desfilaran cap a la plaça d’Espanya els Abencerrajes, la Magenta, la Filà Chano i les Tomasines.

L’últim dia per a les ‘Entraetes’ serà el 21 d’abril, dia en què se celebra la ‘Nit dels Músics’. En aquesta jornada, després de cantar l’Himne en la Plaça d’Espanya, la participació dels Filaes és sempre amb caràcter voluntari. Ací pots consultar amb detall els horaris previstos per al dia de hui.

Comença el repartiment de pólvora per al Alardo

Hui també es durà a terme el repartiment de la pólvora que els festers empraran en el Alardo del pròxim dilluns. Serà en el Baradello de Moya i l’horari del dia 20 és de 10’30 a 19 hores, segons la informació facilitada per l’Associació de Sant Jordi, mentre que el 21 serà de 10’30 a 12’30 hores.

En aquest 2023 es repartiran 3.200 quilos de pólvora, la qual cosa suposa un important increment respecte a l’any passat, quan aquesta xifra va ser de 3.059 quilos. En 2019, abans de la pandèmia, va anar de 3.099. El Alardo, segons el Consistori alcoià, comptarà amb un total de 2.330 participants, i 650 llicències noves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *