Jordi Pla: “arranca un camí apassionant per a transformar Cocentaina”

Amb la constitució dels Ajuntaments el passat 17 de juny, després de les Eleccions Municipals celebrades el 28M, va quedar dibuixat un nou mapa polític a les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Un dels canvis polítics més significatius que va deixar aquella jornada electoral es produeix a Cocentaina, localitat en la qual PSPV i Compromís van empatar a 5 regidors en els comicis i que compartiran  alcaldia en aquesta legislatura després de 44 anys d’executius liderats en solitari pels socialistes.

L’acord de progrés aconseguit entre les dues formacions ha propiciat que Jordi Pla s’haja convertit en l’alcalde de la capital del Comtat per als pròxims anys. Tot un repte que el primer edil afronta amb enorme seguretat avalat per l’experiència que acumula després d’haver estat huit anys com a regidor a l’Ajuntament contestà “és un canvi rotund però tindre la possibilitat de governar Cocentaina, i ser un alcalde per a totes i tots, impressiona. Espere poder estar a l’altura de les circumstàncies“, reconeix. D’altra banda destaca la bona sintonia existent amb el Partit Socialista a l’hora de negociar la formació d’un govern d’esquerres i posa en valor els resultats obtinguts per Compromís el 28M “vam ser els grans vencedors de la nit electoral i potser ningú podia imaginar que miraríem de tu a tu als socialistes empatant en el mateix nombre d’edils. Estem molt satisfets d’aquells resultats i ara comença el camí per a fer possible la transformació que Cocentaina mereix“. Jordi Pla defineix també les línies bàsiques que tindrà un executiu local integrat per deu regidors i que ja ha començat a caminar “les nostres accions aniran centrades en la reactivació econòmica amb una clara aposta per potenciar la indústria i el comerç. La millora del nucli antic és una de les principals prioritats al costat de la promoció turística, les polítiques socials i en matèria d’igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la consolidació del patrimoni. Hi ha moltes coses per fer i ens esforçarem al màxim perquè Cocentaina ocupe el lloc que li correspon com a capital del Comtat“, conclou.

Jordi Pla, a més d’alcalde fins a 2025, ha assumit les regidories d’Urbanisme i Noves Tecnologies. Dins de dos anys cedirà la vara de comandament al socialista Rubén Muñoz per a complir així amb amb el pacte de govern que ha permés iniciar l’actual legislatura. L’entrevista completa la pots escoltar a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *