Informatiu Matinal dimecres 10 de juliol 2024 (07:20h)

Hui dimecres hem destacat que les associacions veïnals d’Alcoi reclamen més manteniment i reforç de la seguretat en els diferents barris. També t’hem contat que arranquen els preparatius per a la celebració del 750 aniversari del patronatge de Sant Jordi.

Alcoi inicia els preparatius per a la commemoració del 750 aniversari del patronatge de Sant Jordi, una efemèride que es commemorarà l’any 2026. El dia 8 de juliol es va constituir una comissió de treball la finalitat del qual és començar a treballar aportant idees per a celebrar diferents activitats en les quals es vol involucrar a tots els alcoians.  Els actes a celebrar tindran un caràcter cultural, religiós i/o festiu.

Els membres de la comissió de la commemoració del 750 Aniversari de Sant Jordi com a patró d’Alcoi està formada pel President de l’Associació de Sant Jordi, Sr. Francisco García; dos membres de la Junta Directiva de l’Associació, Sr. Pau Acosta i Sra. Silvia Gómez; l’Assessor Religiós, Sr. Jesús Fuentes; dos membres del Cos de Majorals, Sr. José Francisco Bernabéu i Sr. Francisco Martínez; dos Primers Trons, Sr. Rafael Jiménez i Sr. Gabriel Solbes; dos membres del Quadre d’Honor, Sr. José María Segura i Sr. Andrés Tarraga; i la Directora de MAF, Sra. Carmina Nácher. Amb la possibilitat que s’incloguen representants d’altres Institucions.

La primera decisió d’aquesta reunió, va ser presentar sol·licitar a l’Arquebisbat de València que trasllade a La seua Santedat el Papa la declaració del 2026 com a Any Jubilar.  Es té constància que, l’any 1300, ja existia en la vila d’Alcoi una capella dedicada a Sant Jordi. Hi ha documents, que testimonien, que en 1317 els alcoians van fer un vot perpetu d’honrar-li en la seua festivitat, per la qual cosa mereix un reconeixement devocional en ser també la figura central de les nostres Festes Moros i Cristians, Sant Jordi

Des de l’Associació de Sant Jordi i, per descomptat, des d’aquesta Comissió, han mostrat la seua predisposició a acollir qualsevol suggeriment amb la finalitat de ser estudiada i avaluada. Tot amb la intenció d’aportar un enriquiment i embelliment a aquesta commemoració del 750 Aniversari del patronatge de Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *