Informatiu matinal dimarts 12 de setembre 2023 (07:20h)

La reforma de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi i l’obertura del CEIP Bosco de Cocentaina després de més de 30 anys pendent de renovació són algunes de les notícies destacades d’aquest 12 de setembre de 2023.

La tornada al col·le d’aquest 2023 serà especialment recordada a Cocentaina ja que els alumnes i les alumnes del Bosco han estrenat nou col·legi en un sol edifici, un fet que ha tardat més de tres dècades en ser una realitat. Arrere queden molts anys en què la comunitat educativa i l’Ajuntament de Cocentaina no han deixat de lluitar per a aconseguir que un únic immoble albergara un centre educatiu les instal·lacions del qual han estat separades per més de 800 metres de distància al llarg de trenta anys.

L’estrena ha sigut significatiu i al voltant de les nou del matí ja es notava gran ambient a les portes del nou col·le. Allí han sigut rebuts els alumnes d’Infantil i Primària,amb grans aplaudiments per part dels professors, i fins i tot amb llàgrimes d’emoció d’uns docents que sempre han estat implicats a aconseguir un centre educatiu unificat. La directora, Inma Calatayud, assenyalava que hui es feia realitat un somni i recordava també que s’ha treballat contrarellotge en els últims dies perquè el nou Bosco obrira hui les seues portes.

Part de la Corporació Municipal també ha sigut present en el moment de donar la benvinguda als estudiants del Bosco i tant alcalde, com regidors, coincidien que s’estava vivint un moment històric. Jordi Pla, primer edil de la capital del Comtat, posava l’accent en el treball que han fet els arquitectes, els tècnics i fins i tot la Comunitat Educativa per a perfilar un projecte que ha donat com a resultat una escola actual adaptada plenament a les noves necessitats de l’àmbit de l’educació.

També Rubén Muñoz, primer Tinent d’Alcalde i portaveu del PSOE, feia memòria recordant que la tan anhelada unificació s’havia fet possible a través del ‘Pla Edificant’ impulsat pel govern autonòmic liderat per Ximo Puig. Per altre costat, agraïa la labor exercida per l’Executiu Municipal, encapçalat per Mireia Estepa, a l’hora de fer la tramitació que va permetre agilitzar ‘Edificant’ igual que elogiava el treball de tants alcaldes i regidors d’Educació que durant trenta anys han centrat els seus esforços a fer possible un Bosco unificat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *