Informatiu matinal dilluns 2 d’octubre 2023 (07:20h)

La resposta de l’Ajuntament d’Alcoi a les crítiques del PP pel comptador de bicicletes de l’Alameda i les novetats que porta el 9 d’octubre a la ciutat són algunes de les notícies destacades d’aquest 2 d’octubre de 2023.

La programació per a commemorar el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, incorpora enguany a Alcoi destacades novetats. Una de les més rellevants és que torna a la Glorieta la Fira del Llibre en Valencià, una mostra que en els últims anys s’havia desenvolupat enfront de les dependències de la seu central de la Biblioteca Municipal.

Precisament el cèntric parc serà escenari de la gran Fira de Productes Artesanals en la qual hi haurà un total de 37 llocs de venda, sent cinc d’ells d’Alcoi. Allí trobarem gastronomia, artesania o activitats lúdiques com a tallers per a aprendre a portar gegants i capgrossos que oferiran des del Grup de Danses Sant Jordi. Un altre dels tallers se centra en documents medievals i inclou una visita a l’Arxiu Municipal prèvia inscripció en el correu electrònic arxiu@alcoi.org. Una altra de les novetats és un concurs de paelles, que se celebrarà el diumenge 8 d’octubre a partir de les 12:30h, i al qual es poden apuntar grups de fins a deu persones realitzant també la corresponent inscripció en aquest mail. L’Ajuntament aportarà la llenya i les esmentades paelles es cuinaran al carrer Sant Bonaventura “no hi ha un premi com a tal, sinó un reconeixement senzill, perquè el que volem és que siga un dia de germanor. Els participants podran després traslladar-se a la Glorieta per a menjar allí“, expliquen Àlex Cerradelo i Kuki Guillem; vicealcalde i edil de Cultura; respectivament.

El calendari d’activitats es completa amb balls populars, teatre o actuacions de rock en valencià amb la presència dels grups Desustància i Marco Pompero. Al migdia del dilluns 9 d’Octubre serà l’acte institucional en el Teatre Calderón, conduït per Xavi Castillo, i en el qual l’actor Pep Sellés llegirà el manifest entregant-se els premis d’enguany a Paco Blay així com el Centre Ovidi Monllor. La Corporació Musical Primitiva oferirà el concert i s’incorpora un espectacle que mescla la dansa aèria amb la música tradicional. El divendres, a les 20:00h, arrancarà la commemoració del dia de tots els valencians amb ‘El Correfocs’ dels Dimonis Rafolins de Alqueria d’Asnar que discorrerà des dels voltants del Campus de la UPV fins a la Plaça d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *