Informatiu Matinal dijous 30 de maig 2024 (07:20h)

Hui us hem recordat que els comerciants d’Alcoi afronten amb optimisme la campanya d’estiu després d’uns mesos d’hivern en els quals les botigues de roba han vistes ressentides les seues vendes a causa de les altes temperatures. També hem destacat que un total de huit xicotets opten a ser Sant Jordiet en les pròximes Festes de Moros i Cristians.

Un total de huit xiquets han presentat candidatures per a ser Sant Jordiet en les pròximes Festes de Moros i Cristians d’Alcoi del 2025. Per protecció de dades, l’Associació de Sant Jordi no facilita els noms dels candidats, però sí que es coneix la Filà a la qual pertanyen. En aquest sentit, cal destacar que la Filà Berberiscos compta amb dos aspirants mentre que han presentat un les Filaes Llana, Domingo Miques, Verds, Vascos, Navarros i Alcodianos. L’elecció serà aquesta vesprada, en el transcurs de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, i el xicotet que resulte triat ja participarà el diumenge en el seu primer acte oficial tenint un protagonisme central durant la Processó del Corpus Christi que recorrerà els carrers del Centre de la ciutat durant la vesprada.

El Principal, escenari de l’Assemblea 

L’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi arrancarà a les 20:15h de la vesprada i tindrà lloc en el Teatre Principal. En l’ordre del dia de la mateixa està prevista l’aprovació de les actes de les assemblees ordinària i extraordinària del passat 25 de gener així com la ratificació de la gestió de la Junta Directiva, els inventaris, els comptes anuals i de l’aplicació de resultats. També es llegirà la Crònica de la Festa i s’analitzarà l’última trilogia en honor a Sant Jordi. A més es faran oficials les Filaes de Càrrec del pròxim any, i  les persones que exerciran els mateixos, igual que es proposaran les dates per a la celebració dels Festejos. Hi haurà també un torn de preguntes i l’encara president de la institució, Juan José Olcina, aprofitarà per a acomiadar-se del càrrec abans de procedir a l’elecció del nou dirigent.

Polèmica davant les eleccions a president

Paco García, Juan Antonio Canalejas i Luís Sorolla són els tres candidats que opten al càrrec de president de l’Associació de Sant Jordi en un procés que no ha estat exempt de polèmica. I és que set aspirants han emés un comunicat en el qual instaven a anul·lar les eleccions perquè una candidatura no compleix amb els requisits en el que a antiguitat d’un dels integrants es refereix. La Junta Directiva del Casal ha desestimat la impugnació i el procés segueix el seu curs com estava previst.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *