Els xiquets prenen els carrers d’Alcoi en la Glòria Infantil 2023

Arranca la recta final cap a la Trilogia Festera. A menys d’una setmana perquè comencen els dies grans de les Festes de Moros i Cristians, Alcoi ha celebrat la Glòria Infantil 2023.

Abril Albero ha viscut el seu particular moment de glòria. La festera de la filà Aragonesos ha sigut la primera xiqueta a desfilar com a Sergent en la Glòria Infantil.

Al compàs del pasdoble ‘Al Cel’, obra de Francisco Valor que va ser composta en honor a un aragonés mort, i acompanyada dels catorze ‘Glorierets’, Albero s’ha estrenat com a Sergent Infantil. La Primitiva ha acompanyat al Bàndol Moro.

Posteriorment ha sigut el torn del Bàndol Cristià. De la filà Alcodianos, Juan Abad ha viscut la seua segona i última Glòria Infantil com a Sergent. Abad, que ha ocupat el càrrec en 2022 i 2023, ha arrancat amb el pasdoble ‘Un Moble Més’ -peça de Julio Laporta-. La Societat Musical Nova d’Alcoi ha acompanyat als catorze ‘Glorierets’ cristians i al Sergent.

La Glòria Infantil ha arrancat amb l’eucaristia en la parròquia de Santa María a les huit i mitja del matí, on els ‘Glorierets’ han pres la seua Primera Comunió. Després de la missa i el desdejuni a la Filà, ha tingut lloc la desfilada que ha finalitzat en la Plaça d’Espanya. La ‘mascletà’, a les dues del migdia, ha posat el fermall d’or a la jornada.

La Glòria Infantil es celebra des de 1965. Aquell any el Diumenge de Pasqua va ser el 18 d’abril, per la qual cosa la Trilogia Festera Alcoiana es va celebrar els dies 24, 25 i 26 d’abril. El dia 23, per a commemorar al patró -Sant Jordi-, Rafael Ramis Carbonell i Salomón Sanjuán -directius de l’Associació de Sant Jordi en aquell moment- van proposar replicar la Glòria d’adults però amb xiquets. La proposta va ser aclamada per festers i públic i arriba fins als nostres dies com l’avantsala dels dies grans de les Festes de Moros i Cristians.

En COPE ALCOI hem pogut parlar amb els dos Sergents Infantils i això ens explicaven després de viure l’emotiva arrancà:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *