Els Càrrecs de la Festa del 2025 comencen a viure un any especial

La tradicional processó del Corpus Christi marca també l’inici d’un any especial per als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. I és que Sant Jordiet, Capitans i Alferes prenen sempre part en una comitiva que suposa el primer acte oficial per als principals protagonistes de la pròxima Festa acompanyats sempre per l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi al complet.

Ahir va tornar a complir-se la tradició, i abans de l’eixida del Santíssim Sagrament des de la parròquia de Santa María, els Càrrecs es van reunir en les escalinates que donen accés al temple, des de la Placeta el Fossar; per a protagonitzar la seua primera foto conjunta. Després van eixir a la processó en una posició central i ja van rebre les primeres mostres de suport en una jornada que obri el camí cap a la trilogia festera en honor a Sant Jordi del 2025.

Cal destacar que l’any vinent Indalecio Carbonell exercirà de Capità Moro per la Filà Abencerrajes mentre que Salvador Albero serà el Capità Cristià de la Filà Aragonesos. Al costat d’ells estaran José Cortés Blasco (Alferes Moro de la Filà Andalusos), Rafael Domínguez (Mossén Torregrosa) i Ana Gisbert (Alferes Moro de la Filà Marrakesch). Aquesta última, a més, fa història donat que serà la primera dona a exercir un càrrec; la qual cosa ha generat expectació i deixa patent que existeix ja una plena normalitat en la participació femenina en la Festa d’Alcoi.

Apuntar que en la processó del Corpus va ocupar una posició central el Sant Jordiet del pròxim any. Martín Bellver Sevilla es va estrenar també ahir en el càrrec, després d’haver sigut escollit en el sorteig celebrat dijous passat durant l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, i va estar rodejat dels seus pares en tot moment. El xicotet, que el mes que ve complirà huit anys, va saludar al públic que present als carrers del Centre i va portar a les seues mans l’habitual bandera que li identifica com el principal protagonista d’una nova trilogia que arribarà a la ciutat en menys de dotze mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *