Els Bombers de la província també usaran drons per a la vigilància forestal a l’estiu

El Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant ha implementat un dispositiu especial d’emergència per a l’estiu, amb la finalitat de reforçar les seues accions i garantir una intervenció més ràpida i eficaç en casos d’incendis i altres sinistres a la província. Enguany, com a novetat, s’utilitzaran drons per a realitzar labors de vigilància durant la temporada estival. A més, s’han establit tres reguardes fixes, quatre itinerants i s’ha incorporat un segon helicòpter al servei.

L’operatiu, que requereix una inversió extraordinària de 900.000 euros, estarà actiu des de dissabte passat fins al 15 de setembre i inclourà reguardes nocturnes. L’objectiu és millorar els temps d’intervenció i adaptar-se als riscos associats a les altes temperatures i a l’augment de la població durant l’estiu.

Destaca l’ús per primera vegada de drons equipats amb càmera tèrmica i sistema de georeferenciació per a vols preventius i vigilància en zones forestals. També s’implementaran reguardes nocturnes per a previndre incendis causats per tempestes seques. A més, s’han establit tres reguardes fixes a Xàbia, Santa Pola i el Pilar de la Horadada, així com quatre itinerants que cobriran diferents zones operatives.

El Consorci també ha afegit un segon helicòpter a la seua flota per a agilitzar la detecció i extinció d’incendis forestals, així com per a atendre grans emergències. Aquesta mesura busca reduir els temps d’intervenció i millorar la precisió en la resposta a aquests esdevenimentscom cada estiu, des de la Diputació d’Alacant incrementem els mitjans i intensifiquem el servei dels nostres bombers amb la finalitat d’oferir una resposta més ràpida i eficaç“, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Francisco Cano, qui ha explicat que amb aquesta mesura “millorem els temps d’intervenció i ens adaptem als canvis que es produeixen a la nostra província durant aquesta època, quan augmenten considerablement els riscos i incidències derivats de les altes temperatures i l’increment de la població flotant“, va concloure.

Aquest operatiu funcionarà a ple rendiment durant les pròximes setmanes amb la finalitat de frenar qualsevol incendi forestal en les nostres muntanyes i actuar ràpidament en el cas que es declare un sinistre. Els diferents equips estaran actius fins al 15 de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *