Els artesans de la Festa d’Alcoi comencen a veure la llum en 2023

Els professionals que treballen per a la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi deixen enrere uns mesos complicats després de totes les conseqüències econòmiques que va portar la pandèmia de la COVID-19. Ara afronten amb optimisme un 2023 en el qual tota la maquinària festera ha tornat a la normalitat una vegada va eixir al carrer l’any passat tot el que estava previst per a l’any 2020.

Les empreses es troben ara mateix ultimant els darrers detalls de tot el que han treballat per a la trilogia festera d’enguany. A més les firmes estan recuperant la seua economia, gràcies també a les ajudes per a autònoms i pimes que va destinar l’Ajuntament d’Alcoi durant el passat any 2022foren unes subvencions que ens van donar un impuls important per a tirar endavant, després d’any i mig sense producció, però la quantia econòmica no fou suficient de cara a suplir les pèrdues tan grans que vam tindre“, comentava en COPE ALCOI Diego Gómez, al capdavant d’una coneguda empresa alcoiana dedicada a la confecció, disseny i lloguer de vestimenta per a Festes.

Més d’1,2 milions en ajudes durant 2022

Cal recordar que durant l’any 2022, l’Ajuntament d’Alcoi va concedir un total 1.239.298,09 euros en diferents programes d’ajudes per a autònoms i pimes. Per un costat, la ciutat va destinar 277.000 euros en ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi energètica, procedents d’una subvenció de la Diputació d’Alacant. Aquestes ajudes han cobert fins a un 50% de la despesa realitzada en energia durant un període concret. Igualment l’Ajuntament es va encarregar de gestionar la subvenció de Diputació de 277.000 euros per a minimitzar l’impacte econòmic que la Covid-19 ha suposat sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals del nostre municipi. Es van concedir un total de 156. Així mateix els artesans de les Festes de Moros i Cristians van obtenir més de 56.500 euros en les ajudes de 2022. Va ser la tercera convocatòria del consistori a la qual es van poder acollir els artesans i la primera de la Diputació d’Alacant.

Per altre costat, s’han concedit 58.664,26 euros per a donar suport a la creació de 35 microempreses. També la ciutat es va acollir als ‘Bons Consum’ amb dues edicions d’aquestes subvencions de diputació que van arribar 277.040 euros cadascuna. Igualment destaquen un total d’11 ajudes econòmiques per al foment de vehicles sostenible en empreses situades en polígons industrials o que exercisquen activitat en sòl industrial. Deu empreses han aconseguit 1.500 euros i uns 715 euros per a instal·lar aparcaments de patinets i bicicletes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *