El PSOE fa balanç del primer any de legislatura “per a nosaltres Alcoi Sud és una aposta ferma”

Aquesta setmana es compleix un any de l’inici de l’actual legislatura després de les Eleccions Municipals de maig de 2023, uns comicis en els quals el Partit Socialista d’Alcoi va perdre tres regidors passant dels 12 obtinguts en 2019 als 9 amb els quals compta actualment. Aquest fet va propiciar que els socialistes arribaren a un pacte de govern amb Compromís amb la finalitat de donar forma a un executiu que continua necessitant d’acords puntuals de cara a tirar avant per majoria importants qüestions, alguna cosa que ja vam veure la setmana passada quan els dos partits van precisar de l’abstenció de Guanyar Alcoi per a poder aprovar el Pressupost Municipal de 2024.

Des del PSOE fan balanç del temps transcorregut fins ara i afirmen que “han escoltat el missatge de la ciutadania” apostant “per reforçar la connexió amb la ciutadana i incrementar la participació per a fer realitat importants projectes“, destaquen. Els socialistes també assenyalen que en els seus anys al capdavant del govern local s’han aconseguit reptes com una reducció de l’atur, major afiliació a la Seguretat Social o un increment de la població de la ciutat superant de nou la barrera psicològica dels 60.000 habitants. D’altra banda insisteixen que existeix “confiança mútua” amb els socis de govern de Compromís i deixen un encàrrec als partits de l’oposició; especialment per al Partit Popular “més col·laboració perquè arriben a Alcoi les inversions que mereix la ciutat per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant. El nou govern de Mazón no ha presentat enguany ni un sol projecte per a la ciutat i tots els que ha anunciat que es faran ja estaven treballats o compromesos pel Botànic. La Diputació, per part seua, ha retallat moltes de les ajudes que l’any passat van suposar uns dos milions d’euros per a Alcoi“, ha afirmat l’alcalde; Toni Francés.

La formació política trau pit de les ajudes atorgades a col·lectius vulnerables, l’execució del pàrquing de La Riba, la construcció de la rotonda nord, la reurbanització del carrer Sant Josep o la consolidació de la torre portal de Cocentaina; entre moltes altres.  El manteniment de la ciutat, amb projectes com la recent millora en la Via Verda, és un altre dels reptes a curt termini que els socialistes es marquen després d’aquest primer any de legislaturaaquesta mateixa setmana tenim una nova cita amb l’oposició, i amb diferents col·lectius per a continuar treballant a millorar l’accessibilitat. En l’últim any, per exemple, s’han destinat 600.000 euros en aquestes qüestions“, ha dit el secretari general del partit i portaveu del grup municipal a l’Ajuntament; Jordi Martínez.

Finalment el PSPV local s’ha referit al desenvolupament de sòl industrial, una de les principals necessitats que ara mateix té Alcoi de cara a atraure noves empreses i afavorir el creixement de les ja existents en el nostre terme municipal. En aquest sentit Francés ha deixat clar que “la voluntat del partit, i meua com a alcalde, és treballar amb la Generalitat Valenciana perquè el polígon Alcoi Sud siga una realitat“, va concloure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *