El Contrabando desperta Alcoi en l’últim dia de Festes

Alcoi avança cap a la recta final de la trilogia festera en honor a Sant Jordi i ho fa amb el Dia de l’Alardo, una jornada en la qual els festers i les festeres de la ciutat cremaran més de 3.000 quilos de pólvora entre les disparades matinal i de la vesprada. El dia, com és habitual, comença amb el popular acte del Contrabando que té lloc a la Plaça d’Espanya amb el castell i l’església de Santa Maria com a testimonis d’excepció.

Les protagonistes indiscutibles d’aquest instant de la nostra trilogía en honor a Sant Jordi són les Filaes Andaluces i Labradores. Totes dues, amb un to humorístic, han dut a terme una singular Ambaixada en la qual no falten les referències a l’actualitat però sempre amb un to irònic i sarcàstic. El públic, malgrat l’hora en què s’ha dut a terme l’acte esmentat, no s’ha volgut perdre el mateix i unes tres-centes persones han estat presents a la mateixa plaça per contemplar el Contrabando d’aquest 2023. Cal assenyalar que aquest any no han faltat mencions, per exemple,

El dia de l’Alardo seguirà amb l’Estafeta i posterior Ambaixada Mora, declamada per Óscar Martínez, a partir de les onze del matí. Al migdia serà el torn de gaudir d’un breu recés, amb iniciatives humorístiques com la que habitualment porta a terme la Filà Muntanyesos, i ja a la vesprada els cristians tornaran amb força per conquerir Alcoi. L’Ambaixada de les tropes de la creu, interpretada per Tono Delgado, s’ha previst a les 16:30h després de l’Estafeta i donarà pas a la lluita amb arcabussos. L’Aparició de Sant Jordi sobre els merlets del Castell, cap a les 21:30h, acomiadarà les Festes de Moros i Cristians del 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *