El Campus d’Alcoi preveu comptar amb fins a 700 nous estudiants. Així es presenta el pròxim curs acadèmic

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ja ha iniciat el procés previ a la preinscripció de nous alumnes per al pròxim curs acadèmic 2024-2025 i ho fa amb l’expectativa de rebre fins a 700 estudiants. Això, segons la informació per la institució universitària, elevaria la població estudiantil a la ciutat a al voltant de 2.500.

El director del Campus, Pau Bernabéu, i el cap d’estudis, Miguel Jorge Reig, han assenyalat que, encara que la xifra oficial de places per a nous estudiants és de 585, existeix la possibilitat d’aconseguir les 700 admissions, sempre en acord amb la UPV i considerant les condicions propícies per a una ampliació. No obstant això, el Campus haurà d’esperar un altre any per a poder oferir noves titulacions molt demandades, com Tèxtil i Computació. I és que s’està a l’espera d’obtindre l’acreditació de ANECA en breu, procés que completarà tots els tràmits fa impossible la seua implementació aquest pròxim curs.

Per al curs 2025-2026 es preveu l’inici de programes com el grau d’Intel·ligència Artificial, el màster en Computació i el doble grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil. Aquestes titulacions responen a la demanda de l’empresariat local i això és una garantia perquè els alumnes i alumnes que cursen aquests estudies aconseguisquen una ocupació fins i tot abans d’acabar la carrera. Quant a les places oferides en els diferents graus, destaquen Enginyeria Mecànica amb 110 places, Administració i Direcció d’Empreses (ADE) amb 95 places, i Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes amb 80 places.

En l’àmbit dels màsters universitaris, s’ofereixen estudis com Direcció d’Empreses, Enginyeria d’Organització i Logística, Processament i Caracterització de Materials i Enginyeria Tèxtil. A tot això se li uneix la posada en marxa d’una experiència pilot de formació específica en sostenibilitat i economia circular com a complement al currículum.

Finalment, s’està treballant en la creació del futur Parc Científic en l’antic edifici de Papereres Reunides, amb una inversió prevista que podria obrir-se en aproximadament tres anys. Així mateix, es busca millorar les instal·lacions de l’edifici actual per a fomentar la investigació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *