Detinguts a Ibi per cometre 174 robatoris en cotxes de turistes en l’A-7

Agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l’operació «Jalaz», ha detingut a dos homes per la seua presumpta participació en 174 delictes comesos a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. Els detinguts estaven especialitzats en robar dins de vehicles en àrees de descans o de servei en l’autovia del Mediterrani.

L’operació es va iniciar en el 2022, quan una turista va patir un violent robatori en una gasolinera de la població alacantina d’Ibi.  Els autors del delicte, en la seua fugida, van causar lesions a la víctima en arrossegar-la amb el vehicle utilitzat per al robatori. Continuant amb les investigacions, els agents van aconseguir establir que els autors d’aquest robatori estaven vinculats a un grup delictiu més ampli. Aquest grup estava especialitzat en la comissió de robatoris a l’interior de vehicles de l’autovia del Mediterrani (A-7), al seu pas per les províncies de Castelló, València, Alacant i Múrcia. Així mateix, es va poder constatar que les víctimes seleccionades eren principalment turistes estrangers o persones en trànsit per Espanya.

Els detinguts cometien els robatoris de manera meticulosa i agressiva. Per a això, utilitzaven vehicles de lloguer, sostrets o comprats amb documentació de tercers sense coneixement d’aquests, arribant a utilitzar plaques falses en alguns dels robatoris. Normalment els robatoris els feien en horari de matinada, seleccionaven els vehicles que tenien a la vista bosses o maletes en el seu interior, preferint aquells amb matrícules estrangeres. Actuaven de diverses maneres: accedien a l’interior del vehicle sense forçar res si els propietaris deixaven les portes obertes per ser a prop, o bé, en cas d’estar tancat, fracturaven les finestres per a accedir. Així mateix, no dubtaven a aplicar violència fins i tot si les víctimes es trobaven dins del vehicle.

Després de cometre els robatoris, els diners en efectiu eren enviats a Romania i els objectes sostrets eren traslladats personalment pels sospitosos al mateix país. Una vegada que els agents van localitzar en la localitat d’Ibi l’immoble on s’allotjaven els presumptes autors, van realitzar un registre domiciliari on es van intervindre telèfons mòbils, material informàtic, maletes, tres turismes, documentació personal de terceres persones, 9.700 euros en efectiu, divises de diferents països i altres objectes procedents de robatoris. A més, durant el desenvolupament de l’operació, es va intervindre un altre turisme. En l’immoble es va detindre a dues persones amb antecedents per fets similars. Tots dos posseïen dues requisitòries judicials de cerca i detenció pels jutjats de Torrent (València) i La Carolina (Jaén).

Als detinguts se’ls imputen els delictes de robatoris amb força a l’interior de vehicles, falsificació de document públic, robatoris amb violència, contra la seguretat viària, desobediència greu als agents de l’autoritat, blanqueig de capitals i furt. S’han esclarit 174 delictes i s’estan realitzant gestions amb els objectes recuperats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *