Augmenten els contagis per sarna en el Departament de Salut d’Alcoi

La sarna continua sent notícia en aquesta setmana i el brot que està afectant el nostre Departament de Salut no deixa de sumar casos. Fins a mitjana demà de hui s‘haurien comptabilitzat més se seixanta segons han confirmat a aquesta casa fonts de la nostra àrea sanitària.

L’esmentat perjudica en aquests moments a quatre centres educatius d’Alcoi i a un de la comarca, concretament situat en el municipi de Benimarfull. Els contagis afecten xicotets d’entre 1 i 10 anys sent l’origen un cas mal curat que pel que sembla es va registrar setmanes arrere. Des de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi insisteixen a fer una crida a la calma i asseguren que la sarna no causa majors problemes de salut en aquells que resulten contagiats «estem segurs que els casos aniran en augment perquè els xiquets que s’han contagiat han estat en contacte amb altres persones però insistim que el més important és seguir el tractament rigorosament per a tornar a la normalitat al més prompte possible«, manifestava en declaracions a COPE ALCOI l’edil Tere Sanjuán. De moment el Departament de Salut ha adoptat algunes mesures «s’ha enviat un dermatòleg als col·legis afectats perquè explore a aquells xiquets que l’autoritzen els pares i també s’enviarà una circular a les famílies amb les mesures higièniques a tindre en compte«, conclou.

La sarna, recordem, és un trastorn de la pell, provocat per xicotets àcars que produeix una granellada acompanyada de picor. Aquests paràsits són presents en el tèxtil, per exemple. És per això que, encara que el malalt es pot curar, també pot reinfectar-se si els àcars no s’eliminen dels ambients que freqüenta el pacient. I és precisament est l’origen del brot, el cas d’un escolar que es va contagiar el mes d’octubre i que -al no seguir-se totes les pautes- no es va curar correctament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *