Arriba l’hora de la veritat. Més de 400 estudiants s’examinaran de Selectivitat a Alcoi

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València torna a ser seu de les Proves d’Accés a la Universitat i acull a dos tribunals de la Universitat d’Alacant, fet que permetrà de nou que tant estudiants de la ciutat com de poblacions de la comarca facen ací els seus exàmens. Seran 466 en una convocatòria ordinària de la PAU que es desenvoluparà el dimarts 4 de juny, el dimecres 5 i el dijous dia 6.

Cal destacar que la xifra s’incrementa en un 7% respecte a l’any anterior, passant dels 433 del 2023 als 466 del 2024. Al Campus d’Alcoi de la UPV s’examinaran alumnes i alumnes procedents del CIPFP Batoi, el Col·legi La Salle, l’IES Andreu Sempere, l’IES Pare Vitòria, el Col·legi Sant Roque i l’IES Cotes Baixes. També seran examinats allí estudiants de poblacions de la comarca ja que el tribunal 10 acull a l’IES Serra de Mariola de Muro mentre que en l’11 estan l’IES Pare Arques de Cocentaina o l’IES Professor Manuel Brosseta de Banyeres de Mariola. Més del 80% d’ells es presenten a la fase obligatòria i la resta, segons la informació facilitada, tan sols s’examinen de les assignatures voluntàries.

Apuntar que les notes es coneixeran a partir de la una del migdia del divendres 14 de juny obrint-se després el corresponent període per a sol·licitar revisions que seran del 17 al 19 de juny. Després d’això, arribarà la convocatòria extraordinària prevista per als dies 2, 3 i 4 de juliol.

Les claus per a tindre èxit en les proves de Selectivitat

Nervis, tensió i hores i hores davant de munts de folis. És una de les imatges més representatives en aquesta època de l’any quan els estudiants que volen accedir a la Universitat s’enfronten als exàmens de Selectivitat. Des dels centres educatius recorden que al final aquests exàmensno són per a tant” i destaquen que són només una part d’una nota finalen la qual compta també el treball fet en classe durant l’últim curs de Batxillerat“, explicava en COPE ALCOI Toni Gonzàlez Picornell; director de l’IES Pare Vitòria. Picornell donava donava també algunes claus per a superar amb èxit la PAUés important una planificació d’estudi concorde al mateix temps que tenim disponible o elaborar mapes conceptuals, esquemes i resums. Per a retindre els conceptes i fixar-los bé, una bona tècnica pot ser repassar al final del dia l’estudiat, mentre que el descans entre estudi i estudi és important. No té sentit acumular hores seguides sobre la taula memoritzant“, detalla. D’igual forma incideix també en el fet de desdramatizar la situacióser conscient que és un examen important, però no tant com per a jugar-nos el nostre futur. Una vegada en l’examen, el més important és llegir prèviament totes les preguntes per a planificar com afrontar l’examen. Després tornar a rellegir més detingudament. La nit d’abans cal dormir bé i si ens quedem en blanc cal relaxar-se, per a evitar que els pensaments negatius puguen apoderar-se de nosaltres“, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *