Aquests són els guanyadors de la VI edició del Repte AITEX

El passat 17 de juny va tindre lloc el lliurament de premis del Repte AITEX 2024, el concurs que premia les idees més innovadores enfocades al desenvolupament de nous productes, processos, serveis i/o noves funcionalitats. Estudiants, professors/as i familiars van acudir a les noves instal·lacions de AITEX a Alcoi on, després de l’obertura de l’acte per part de Vicente Blanes, director general de la institució, va prendre la paraula Beatriz Domenech, responsable del Departament Institucional, per a anunciar als guanyadors del Repte d’enguany.

En 2025 entrarà en vigor una nova Directiva Europea per a la recollida de residus tèxtils. Per aquest motiu, en aquesta 6a edició, s’ha plantejat als alumnes el següent repte: «Quin producte innovador desenvoluparies amb totes aquestes deixalles tèxtils?».

El primer premi ha sigut per a la proposta ‘BioTextura’, que es basa en la construcció de mobiliari urbà a partir del reciclatge de gespa artificial rebutjada i combinat amb bioplàstic. Els guanyadors han sigut Jorge Coronil Martinez, Mario Gallego De Miguel, Cayetano Cánoves Martí i María La Torre Ballesteros, de l’IES Salvador Gadea d’Aldaia. ‘Cottair’ ha sigut la proposta premiada amb el segon premi. Un filtre d’aire de moto més ecològic l’espuma de la qual està feta del cotó de les samarretes. Els components d’aquest equip són Miguel Torres Francés, Pablo Esteve Puig, Marc Belda Serrano i Iván Martínez Vañó, de l’IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola. El tercer premi ha sigut per a la proposta ‘Texment’, basada en la creació d’un material de construcció que incorpora fibres tèxtils per a transmetre major aïllament tèrmic. Marc Pérez Córcoles, Mauro Domínguez Pérez, Simón Vicent Sánchez i Pau Ferriol Soler, del col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina, eren els integrants d’aquest conjunt.

A continuació van quedar com a finalistes propostes com Doggie Whims, per a la fabricació de complements de peces tèrmiques que ajuden els gossos de les protectores a mantindre’s calentets, o una proposta de paraigua fet amb restes d’impermeable; entre moltes altres.

Indicar que en aquesta ocasió es van rebre més de 800 inscripcions d’alumnes de secundària de tota la Comunitat Valenciana que volien resoldre el repte d’enguany. El jurat, compost per experts de AITEX, elegió les 8 propostes guanyadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *