Aquestes són les mesures que s’adoptaran a Alcoi davant les onades de calor d’aquest estiu

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat una sèrie de mesures per a combatre els efectes de les altes temperatures extremes durant les alertes d’onades de calor que puguen activar-se a la ciutat al llarg del pròxim estiu. Algunes de les iniciatives ja han començat a implementar-se amb l’arribada del mes de juny i altres es posaran en marxa quan hi haja avís d’onada de calor comunicant-se a la població amb suficient antelació.

Aquestes propostes inclouen, entre altres qüestions; l’entrada gratuïta a les piscines municipals, transport urbà gratuït, horaris estesos en biblioteques i museus, així com l’obertura d’uns certs edificis municipals durant l’onada de calor. A més, s’informarà la població sobre les alertes amb anticipació, i es recorda la importància de seguir les recomanacions de l’Ajuntament per a protegir-se de la calor. També s’han revisat els protocols amb les empreses concessionàries de serveis per a evitar colps de calor tant en persones com en animals. L’empresa encarregada del servei de neteja i recollida de residus ha implementat mesures com ajustar els horaris laborals, pauses en llocs frescos, i recomanacions d’hidratació i protecció solar per al seu personal. El consistori també ha transmés recomanacions similars a les brigades municipals per a protegir els treballadors de la calor “l’objectiu d’aquesta bateria de mesures és pal·liar els efectes negatius que aquestes temperatures extremes infligeixen en la població, especialment als grups de risc, com són la gent gran, els bebés lactants o xiquetes i xiquets menors de 4 anys, dones gestants o persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries“, aclareix el regidor de Salut Pública; Carles Sansalvador. També la regidora de Transició Ecològica i Medi Ambient s’ha referit a aquesta qüestió “la nostra prioritat són els treballadors i les seues condicions laborals, treballem perquè puguen treballar el més adequadament possible, intentant minimitzar les condicions adverses que produeixen les altes temperatures“, destaca Tere Sanjuán.

La previsió encara no apunta a onades de calor a Alcoi. L’últim cap de setmana de primavera, segons l’AEMET, estarà marcat per l’alternança de núvols i clars amb màximes que no arribaran a sobrepassar els trenta graus entre el divendres i el diumenge 16 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *