Alcoi celebra la tradicional Festa del Corpus Christi. Així va ser la solemne processó

Alcoi va celebrar ahir la festivitat del Corpus Christi i ho va fer amb una participativa processó general que va estar repleta d’elements tradicionals i simbòlics. Abans de l’eixida del Santíssim Sagrament al carrer, es va dur a terme una missa solemne en la parròquia de Santa María oficiada pel titular de les parròquies del Centre, Don Jesús Fuentes, i a la qual van assistir fidels i fins i tot xiquets que enguany han rebut la Primera Comunió.

Minuts abans de les 19:30h va partir la processó precedida dels balls tradicionals del Corpus a càrrec del Grup de Danses Sant Jordi. Pels carrers del Centre vam poder veure ‘La Magrana’, ‘Els Arquets’, ‘Els Cabuts amb la Cucafera’ o ‘La Moma’ que representa el triomf de la virtut sobre els set pecats capitals. La creu processional va obrir una nodrida comitiva de comuniants, acompanyats dels seus familiars, mentre que després d’ells van prendre part les entitats religioses de la ciutat amb els seus corresponents guions. L’Assemblea  General de l’Associació de Sant Jordi va ocupar un lloc d’honor, amb Paco García al capdavant com a nou president de la institució festera, i en aquest punt es va poder veure també a Martín Bellver Sevila; el xicotet que representarà a Sant Jordiet en les Festes de Moros i Cristians del pròxim 2025. També van participar en el seu primer acte oficial els càrrecs festers de l’any que ve, una tasca que assumeixen Indalecio Carbonell (Capità Moro de la Filà Abencerrajes), Salvador Albero (Capità Cristià de la Filà Aragonesos), José Cortés (Alferes Cristià de la Filà Andalusos), Ana Gisbert  (Alferes Moro de la Filà Marrakesch) i Rafael Domínguez (Mossén Torregrosa). La representació festera també va comptar amb la presència dels  Sergents Majors (Jordi Seguí i David Antolí) i també els Ambaixadors (Tono Delgado i Óscar Martínez).

El Santíssim Sagrament va ser portat en andes pel Gremi  de Llauradors i al llarg del trajecte es van fer diverses parades per a unes oracions que van estar acompanyades dels cants del Cor Parroquial d’Alcoi. Els altars en els quals es va fer l’adoració a Jesús Sacramentat van estar engalanats amb plantes així com amb herbes aromàtiques de la Serra de Mariola i durant tota la processó es van poder escoltar les campanes de la torre de Santa María voltejades manualment per la Colla de Campaners d’Alcoi.

Una representació de la Corporació Municipal va tancar la participació d’un acte en el qual la Unió Musical d’Alcoi va interpretar diferents marxes processionals. La processó general va finalitzar de nou a l’església de Santa María passades les nou de la nit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *