Informatiu matinal dimarts 18 d’abril 2023 (07:20h)

La presentació del segon lliurament de la revista ‘Sant Jordiet en Imatges’, que edita Cope Alcoi, i l’inici del Tridu en honor a Sant Jordi són algunes de les notícies destacades d’aquest dimarts 18 d’abril de 2023.

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi cada vegada estan més a prop i a mesura que s’acosta el cap de setmana s’intensifiquen els actes previs a la trilogia en honor a Sant Jordi. Hui dilluns 17 d’abril, i coincidint amb la festivitat de Sant Vicent Ferrer i el dia del patró de la Comunitat Valenciana, ha tingut lloc el trasllat de la imatge de Sant Jordi ‘El Xicotet’ des del seu temple a la parròquia de Santa María.

Passades les huit i quart de la vesprada ha començat des de l’església del sant una desfilada processional en el qual han pres part un bon nombre de festers i devots portant ciris. La Unió Musical d’Alcoi ha sigut l’encarregada d’obrir la comitiva mentre que la Societat Musical Nova d’Alcoi ha posat l’acompanyament musical en la part central de l’esmentada processó. Sobre les huit i mitja, i mentre voltejàven amb força les campanes de l’església titular de Sant Jordi, ha eixit el carrer la imatge del ‘Xicotet’ sota els acords de l’Himne de Festes interpretat per la Corporació Musical Primitiva. Aquesta banda ha sigut la que ha acompanyat al patró, portat en andes pels representants de les filaes de càrrec, en el seu recorregut pels carrers del Centre. Totes les mirades les ha acaparades també Nicolás Sánchez Linares que, bandera en mà, ha rebut enormes aplaudiments en reconeixement al personatge de Sant Jordiet que exerceix enguany.

En la processó també han ocupat un lloc d’honor els Sergents Majors (David Antolí i Jordi Seguí) al costat de Mossén Torregrosa, figura que encarna enguany Omar Castañer. Així mateix han estat presents els Ambaixadors dels dos bàndols (Tono Delgado i Óscar Martínez) al costat dels Capitans i Alferes (Jesús Mullor, Salvador Micó, Miquel Jordà i Alfonso Caerols). L’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, amb el seu president Juan José Olcina al capdavant, i part de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde; Toni Francés, han culminat la representació institucional de l’esmentat acte.

Passades les nou de la nit ha arribat Sant Jordi ‘El Xicotet’ a Santa María on el titular de les Parròquies del Centre, Don José Luís Llopis, ha pronunciat una oració. El cant de l’Himne dedicat al patró ha culminat una cita que dona pas al solemne tridu en honor a Sant Jordi, que arranca demà, i que se celebrarà fins al dijous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *