Brillant colofó per a la cinquena Fira Modernista d’Alcoi

Alcoi ha posat el punt final aquest matí a la cinquena edició de la seua Fira Modernista. Ho ha fet de nou amb moltes propostes culturals que han comptat amb un ample suport per part dels veïns de la ciutat així com molts dels visitants que ens han acompanyat durant el cap de setmana.

La jornada ha començat amb una bona xocolatada a la Plaça de Ramon i Cajal preparada per l’Associació Cultural Samarita i a les 10:00h ha obert les portes en La Glorieta l’última edició de la Fira Modernista amb els estands de totes les associacions participants funcionant a ple rendiment. També estaven presents, igual que ahir, municipis i ciutats que tenen un important passat modernista com Novelda, Carcaixent o la mateixa Barcelona.

Durant aquest matí hem tingut també dansa o jocs de pistes d’escultisme. A més hi ha hagut oportunitat de gaudir d’unes rutes guiades pel Cementeri d’Alcoi, lloc enclavat dins de la Ruta Europea del Modernisme i on podem trobar un ample ventall de propostes arquitectòniques de l’època modernista. Per altre costat la música, el ball i el teatre ens han acompanyat al Calderón amb un gran espectacle preparat per la Nova Big Band, dirigida per Moisés Olcina, i que ha comptat amb la implicació de Co Teatre. Jorge Hinojosa és l’autor d’aquesta proposta, en la qual s’ha estrenat el seu curtmetratge ‘Calíope‘ i on no ha faltat la presència del mateix Pintor Laporta.

La Fira Modernista 2022 ha finalitzat amb una mostra de dolçaines i tabals a La Glorieta abans que la pluja apareguera cap al migdia, just en el moment en el qual ja estan finalitzades quasi totes les activitats. Des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi fan un balanç molt positiu del transcurs d’una Fira que, després de la pandèmia, ha tornat a superar totes les previsions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *