Benimantell tornarà a degustar la millor Olleta de Blat

Benimantell es prepara per a iniciar les seues tradicionals Jornades de l’Olleta de Blat, una cita que arriba al poble en cada tardor i que s’ha convertit en tot un atractiu tant culinari com turístic després de quasi deu edicions. Aquesta setmana gastronòmica arranca el pròxim dissabte 19 de novembre i estarà en marxa durant els següents dies amb un ample ventall de propostes.

Habitualment el dissabte, primer dia de l’esmentada setmana, té lloc a la plaça major del poble la «Festa de l’Olleta de Blat» en la qual moltes persones acudeixen al lloc portant olles plenes d’aquest plat tan singular. A partir d’ací tenim oportunitat de gaudir de menús especials en els restaurants del municipi on, entre altres viandes, el producte estel·lar és aquest riquíssim guisat replet d’aromes d’antany.

Des de l’Ajuntament de Benimantell expliquen que l’èxit d’aquesta festa radica en el seu caràcter eminentment popular i entranyable així com en la implicació de la gent. A més recorden que les esmentades jornades busquen posar en valor un plat propi de la Vall de Guadalest «l’elaboració del qual suposava un treball ardu, ja que a la sembra i recol·lecció del blat li seguia l’ancestral trillat, separar el gra de blat de la corfa i ventat, llançar a l’aire la mescla en una zona amb brisa perquè l’aire desplaçara la corfa i quedara solament el gra. Una vegada aconseguida la matèria primera del plat, s’afegien altres productes locals com a fesols, penques, bledes, carn de porc, esclata-sangs i el nostre benvolgut oli d’oliva«, assenyalava en COPE ALCOI la regidora de Turisme del poble; Carmen Solbes

Cal assenyalar que la Vall de Guadalest és una zona agrícola i entre les seues sembres ha comptat sempre amb un cereal ancestral, el blat, ingredient principal de l’Olleta. La setmana gastronòmica acabarà el pròxim 27 de novembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *