Alcosser de Planes vol ser Alcosser

Alcosser de Planes ha iniciat el procés per a canviar la denominació oficial del municipi i passar a dir-se tan sols Alcosser, una proposta que han avalat 160 veïns i veïnes de la localitat a través d’una enquesta en la qual van votar 221 persones.

L’alcaldessa d’Alcosser, Lucia Capablanca, ha explicat en COPE ALCOY que tres habitants del municipi han recopilat tota la història del poble per tal d’argumentar aquest canvi de denominació davant l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Precisament aquest organisme ha preparat tota la documentació necessària que demanava el poble i el ple ordinari de l’Ajuntament ha aprovat iniciar aquest procés per a canviar el nom “ara estem a l’espera dels informes corresponents i esperem que el projecte puga tirar endavant. Aquesta decisió s’ha pres perquè el nostre poble, des de sempre, ha sigut conegut com a Alcosser tal com recorda la gent més major. Per això pensem que llevant el cognom de Planes evitem confusions amb aquest poble que també està en la nostra comarca i reforcem la nostra identitat pròpia“, manifesta la primera edil.

La proposta, a banda de llevar el cognom, també contempla que el nom oficial del poble passe a ser en valencià; és a dir Alcosser en compte de la nomenclatura castellana Alcocer que apareix en reiterades vegades quan es fa referència a la localitat.

Escolta ací l’entrevista amb l’alcaldessa d’Alcosser:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *