Alcoi rehabilitarà Font Dolça i Sagrat Cor amb els fons europeus Next Generation

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 7,5 milions d’euros, provinents del fons europeus Next Generation, per a rehabilitar Font Dolça i Sagrat Cor. Es tracta de la màxima subvenció d’aquest tipus a la que podia optar la ciutat, dins del Programa d’ajuda a actuacions de reurbanització i rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026.

El projecte consistirà en millorar l’eficiència energètica de 29 edificis i 308 habitatges i reurbanitzar l’entorn d’aquestes dues zones, un espai que abasta 19.656,34 metres quadrats. L’objectiu, crear espais de qualitat que pugen afavorir un estil de vida saludable i sostenible. Per aquest motiu, entre les accions que es duran a terme, es troben la millora de l’envolupant tèrmica dels edificis i l’abast de noves fonts d’energia renovables, a partir d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica.

Pel que fa a la reurbanització, en Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat. Amb aquesta finalitat, s’eliminaran recorreguts estrets i es substituirà la il·luminació. En la zona de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà, a més de en l’entorn pròxim als habitatges, en la part central on es situen els espais lliures, millorant les àrees recreatives.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, destacava en el Ple Municipal del passat 2 de desembre, la ‘implicació’ de l’Ajuntament en el projecte. «Aquest govern aposta per incrementar el parc d’habitatge públic i per contribuir, al mateix temps, a la regeneració i revitalització dels nostres barris, especialment aquells que presenten majors reptes». I Font Dolça i Sagrat Cor són dos d’ells. «Són dues zones urbanísticament envellides, amb mancances estructurals, energètiques i d’accessibilitat», afegia Francés.

L’alcade explicava, a més, que aquests 7,5 milions es sumen als 1,8 per al barri de la Sang anunciats la setmana passada pel conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca. I, en total, són ja més de 20 milions les ajudes per a la ciutat procedents dels Fons Europeus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *