Alcoi porta el seu Nadal a Igualada amb el ‘Ban Reial’

La ciutat d’Alcoi viatja aquest cap de setmana a Igualada amb motiu de la ‘Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials’. Aquest municipi també celebra una destacada Cavalcada al mateix temps que ostenta enguany la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Cal destacar que la capital de l’Alcoià portarà fins a Igualada una representació del ‘Ban Reial’, acte que en 2023 celebra el seu I Centenari. En la comitiva no faltaran l’Ambaixador i les burretes al mateix temps que es recrearà prèviament el pregó del Tio Piam, que anuncia l’arribada de l’Ambaixador a la ciutat. No faltaran els balls populars amb el Grup de Danses Carrascal i aquesta última entitat també portarà a alguns dels personatges del Betlem de Tirisiti «som unes quaranta persones les que farem possible aquesta xicoteta recreació del ‘Ban Reial’ i estem molt contents de portar el nom de la ciutat fora de les nostres fronteres«, destacava aquest divendres en COPE ALCOI Juana Plaza, presidenta del mateix Grup de Danses Carrascal.

L’esmentada visita també tindrà una part institucional destacada. Està previst que hi haja un encontre entre representants d’Ajuntaments o entitats organitzadores de Cavalcades d’Igualada, Manaies de Girona (Girona), Santillana del Mar (Cantàbria), Sevilla i Sant Vicenç dels Horts (Barcelona). Totes elles realitzaran diferents ponències sobre la festa de la Cavalcada en aquestes poblacions, figurant també entre els actes a celebrar una recepció al mateix Ajuntament d’Igualada «la festivitat dels Reis Mags és molt especial per a tots els alcoians i alcoianes, comptem amb la Cavalcada més antiga i viurem el centenari del Ban Reial, que serà protagonista en aquesta trobada. Poder donar a conéixer, més si cap, tot el que suposa aquesta festa és positiu, i des d’Igualada traslladarem tota l’essència de la festivitat dels Reis Mags a Alcoi, declarada Ben Immaterial d’Interés Cultural i amb una Cavalcada que és Festa d’Interés Turístic Nacional«, afirma la regidora de Festes; Carol Ortiz.

La posada en escena del ‘Ban Reial’, segons la informació facilitada pel consistori alcoià, tindrà lloc el dissabte a la vesprada.

Pots escoltar ací l’entrevista:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *