Alcoi continuarà defensant la figura dels patges a la seua Cavalcada

La màgia ompli aquesta vesprada els carrers d’Alcoi. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient repartiran il·lusió a xiquets i adults. No obstant, en el últims dies ha aparegut certa polèmica entorn dels patges que acompanyen als monarques i els ajuden a fer entrega dels regals.

I és que hi ha qui, fora d’Alcoi, considera que aquesta és una cavalcada racista. Asseguren que la figura dels patges, per la seua indumentària i maquillatge, atempta contra la dignitat de les persones negres. A més, les declaracions que feia aquest dimecres la regidora de Festes, Carol Ortiz, per a una cadena nacional no han ajudat massa. Més bé, tot el contrari. “Arribarà el moment en el qual, si l’hem d’assumir, l’Ajuntament d’Alcoi l’assumirà i buscarem la millor solució”, eplicava Ortiz en referència a la polèmica. Unes declaracions de l’edil que no han sentat massa bé en xarxes socials.

No obstant, aquest dijous, l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, eixia en defensa -en nom de tot el Consistori- del patges. «Un element fonamental sense el qual no es podria entendre la nostra calvaca són els patges, que no representen ninguna raça. Són éssers màgics que porten la il·lusió i la màgia per tots els carrers d’Alcoi. Acompanyen a ses Majestats i fan possible que tinguem la millor cavalcada del món».

I des del Partit Popular també defensen la figura dels patges i carreguen contra les declaracions de la regidora. «Els alcoians esperem de l’edil i del govern local que defensen una de les tradicions més volgudes per tots els alcoians sense distincions d’ideologia o de qualsevol altre tipus. Aquesta és la traidició més volguda per tots nosaltres», lamentava Carlos Pastor, candidat popular a l’alcaldia de la ciutat.

L’alcaldable feia aquestes declaracions en presència de Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant i líder dels populars valencians. Mazón, qui tamé ha fet referència a aquesta qüestió en la seua visita a Alcoi per visitar el Campament Reial.»Només comparable a la cara d’una xiqueta o xiquet quan veu a un patge és la cara del patge quan acaba de fer feliç a tants xiquets».

Amb polèmica o sense ella, aquesta vesprada els Reis Mags desfilaran pels carrers d’Alcoi i els patges, repartiran per les cases tot allò que els més menuts han demanat en la seua carta. Alcoi, de moment, continuarà defensant la seua tradició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *