40 expedients en 2021 per incompliments de l’ordenança d’animals

L’Ajuntament d’Alcoi va tramitar durant 2021 un total de 40 expedients sancionadors per incomplir l’ordenança de convivència amb animals. Fou amb un total de 53 infraccions, un fet que va suposar també 62.000 euros en sancions.

D’aquestes, segons la informació facilitada pel Consistori, un total de 17 (32,08%) han sigut per anar amb el gos solt, 10 (18,87%) per portar un gos perillós sense tinença de llicència, 7 (13,21%) per anar amb un gos potencialment perillós sense morrió i 6 (11,32%) per portar un gos potencialment perillós sense documentació animal obligatòria com la llicència i el cens. A més hi ha hagut un altre tipus d’infraccions com 4 derivades perquè les molèsties ocasionades pels lladrucs dels gossos, 3 per tindre el gos sense microxip, i 2, respectivament; per fuita de l’animal, incompliment obligacions sanitàries per mossegada i no portar botella amb aigua per a neteja orí. Per altre costat enguany s’han tramitat fins a aquesta data un total de 5 expedients per incompliments d’aquesta ordenança amb 7 infraccions, un fet que ha suposat sancions per un total de 1352,27 eurosl’ordenança de l’Ajuntament d’Alcoi pretén donar resposta a les necessitats estimades i sentides per la societat actual respecte a la tinença i protecció dels animals de companyia i la convivència amb els animals. Tindre un animal comporta unes responsabilitats, és molt important complir les normes per a beneficiar la convivència amb la ciutadania. L’objectiu de l’ordenança no és imposar sancions, al contrari és intentar afavorir tant la convivència amb els animals i per això també demanem la col·laboració ciutadana. La major part de la ciutadania és responsable, compleix amb l’ordenança i afavoreix que hi haja una bona convivència, però continuen quedant persones que no ho fan, esperem que cada vegada siguen menys“, afirma la regidora de Salut Pública; Tere Sanjuan.

La nova ordenança de tinença d’animals d’Alcoi va entrar en vigor el passat mes de maig després de ser aprovada al ple del mes de març. Ací pots consultar el document.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *